LIVE TEXT | Război în Ucraina. Nou atac aerian asupra Kievului, cel puțin trei morți

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Nou atac aerian asupra Kievului, cel puțin trei morți

Încă din primele ore ale dimineții, capitala Ucrainei a fost atacată cu rachete. Cel puțin trei persoane au fost ucise și patru au suferit răni. Printre victime se numără și doi copii. Între timp, Casa Albă a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, de 300 de milioane de dolari.

Mai multe clădiri civile au avut de suferit în ultimul atac al rușilor FOTO Twitter/Mariana Betsa

UPDATE 06:40 Trei morţi într-un atac aerian la Kiev

Un atac aerian asupra capitalei Ucrainei în primele ore ale zilei de joi a făcut trei morţi, printre care doi copii, au anunţat primarul oraşului Kiev, Vitali Kliciko, şi autorităţile militare, notează AFP.

"Trei persoane au murit şi patru au fost rănite în districtul Desnianskii", a scris administraţia militară a Kievului pe aplicaţia Telegram.

"Printre cei trei morţi din districtul Desnianskii, se numărau doi copii (de 5-6 şi 12-13 ani)", potrivit aceleiaşi surse.

Kliciko a explicat pe Telegram: "Potrivit primelor rapoarte ale salvatorilor, au fost găsiţi trei morţi, dintre care doi copii, şi patru răniţi" în această parte a Kievului.

Mai multe rachete ruseşti au fost lansate în direcţia capitalei Ucrainei în această săptămână.

UPDATE 04:00 Cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene se desfăşoară joi în Republica Moldova

Republica Moldova găzduieşte joi cel de-al doilea summit al Comunităţii Politice Europene (CPE), la care sunt invitaţi să participe aproximativ 50 de preşedinţi, prim-miniştri şi înalţi oficiali europeni. Summitul va avea loc la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri distanţă de Chişinău, relatează MOLDPRES.

Comunitatea politică europeană este o platformă nouă de coordonare politică, ce îşi propune să promoveze dialogul politic şi cooperarea în vederea abordării chestiunilor de interes comun şi să consolideze securitatea, stabilitatea şi prosperitatea continentului european.

Ideea iniţiativei unei comunităţi politice europene aparţine preşedintelui francez Emmanuel Macron, care, la 9 mai 2022, a prezentat acest proiect în faţa Parlamentului European, la Strasbourg, în plină dezbatere privind lansarea procesului de aderare a Ucrainei. Macron a afirmat atunci că ar fi nevoie de ''decenii'' pentru ca Ucraina să adere la UE şi sugera că, între timp, ţara poate face parte dintr-o ''comunitate politică europeană'', care ar putea include Regatul Unit, ţară ieşită din UE în 2020, sau Republica Moldova.

UPDATE 00:00 Casa Albă a anunţat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Casa Albă a anunţat miercuri un nou pachet de ajutor pentru Ucraina, cuprinzând sisteme de apărare aeriană, muniţie şi alte echipamente militare în valoare de 300 de milioane de dolari, relatează Reuters.

Noul pachet de asistenţă de securitate anunţat reprezintă cea de-a 39-a tragere de echipamente din dotările Departamentului apărării, a menţionat Pentagonul.

Pachetul include baterii Patriot, sisteme antiaeriene Stinger, muniţie pentru tancuri şi altele, potrivit Pentagonului.

SUA au oferit până acum Ucrainei, de la instalarea administraţiei preşedintelui Joe Biden, asistenţă de securitate în valoare de peste 38,3 miliarde de dolari, dintre care peste 37,6 miliarde de la începutul invaziei ruse din Ucraina din februarie 2022.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”